h1

Fajne przepisy kuchni chińskiej

27 Luty, 2007

W internecie jest całe multum przepisów i receptur kuchni chińskiej, ale wciąż brakuje dokładniejszych wskazówek odnośnie używanych sosów, przypraw, czy technik gotowania. Czasami jednak można znaleźć prawdziwą perełkę i do tego stworzoną przez autentycznego Chińczyka🙂

Mowa tutaj o Internetowej ilustrowanej książce kucharskiej autorstwa W.K. Leunga znanego inaczej jako „Ah Leung” lub „hzrt8w” który służy swoją rozległą wiedzą na łamach forum dyskusyjnego:
http://forums.egullet.org/index.php?showforum=71

Jego książka kucharska napisana jest w języku angielskim (prostym, raczej technicznym) i dostępna jest w dwóch wersjach:

1) Pliku pomocy Windows Help File: (LeungPictorials.chm) (po kliknięciu odczekać minutę aż pojawi się link z plikiem do ściągnięcia, UWAGA rozmiar to 44 MB😉

2)
Przylepionego do forum eGulet: (wątku)

Najnowsza wersja (na dzień dzisiejszy 1.4) może być czasami nieosiągalna z powodów przekroczenia limitów na serwerze dlatego dodaje jeszcze link do starszej wersji 1.3 http://www.freewebs.com/hzrt8w/LeungPictorials.chm

Wersja przylepiona do forum eGulet jest oczywiście zawsze najaktualniejsza i dodatkowo wzbogacona o komentarze forumowiczów do każdego przepisu.

Doskonała lektura dla początkujących i nie tylko😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: