h1

Jak obchodzić się z czosnkiem i imbirem

9 Październik, 2007

Dziś zaprezentuję wam mały instruktaż prawidłowego przygotowania czosnku i imbiru do dalszej obróbki.

Na wstępnie jednak przeczytajcie u Tomka Łysakowskiego jakie są naukowe podstawy obchodzenia się z czosnkiem.

Pewnie większość z was męczy się zawsze niemiłosiernie z pokrojeniem jednego i drugiego🙂

A jak powinno się to robić profesjonalnie w stylu azjatyckim, oglądnijcie na filmiku:

4 uwag

  1. Genialne!!


  2. rewelacja🙂


  3. Witaj
    Czosnek kroję tak już od dawna lecz za pośrednictwem normalnego szerokiego noża, kładę go na płask na czosnku i drugą ręką uderzam. Ale, że można tak samo z imbirem nie wiedziałem.
    Pozdrawiam


  4. no tak jak już pisałem polecam obrać imbir łyżeczką lub tępą krawędzią norza



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: