h1

O mnie ;-)

Witaj,

Mam na imię Paweł. Zawodowo zajmuję się informatyką i telekomunikacją.
Gotowanie to jak na razie tylko moje hobby. Poprzez swojego bloga staram się popularyzować głównie kulturę wietnamską w Polsce.

Jeśli chcesz pomóc w rozbudowie tego bloga lub masz jakieś uwagi,
napisz do mnie: chef.balcer@gmail.com

15 uwag

  1. Czesc!!
    Nazywam sie Nam, przez przypadkiem trafilem na twoj blog. Spotkamy co niedziele na Stadionie X Lecia na sniadanie by rozpoczac leniwa niedziele, pomyslalem fajnie by bylo jakbys sie do nas dolaczyl. Moj tel. 609868989.

    PZdr. Nam


  2. Witam!
    Ja też trafiłam tu przypadkiem i bardzo mnie zainteresował Twój blog, bo również jestem pasjonatką gotowania. Zainteresowały mnie też bardzo niedzielne, „śniadaniowe” spotkania na Stadionie, bo ja też tam czasem bywam, aby zjeść śniadanie w mojej ulubionym wietnamskim barku a w grupie byłoby ciekawiej. Chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej na ten temat.
    Pozdrawiam – Hania-Kasia


  3. Balcer! Gdzie Ty? Pisz notki! Polska czeka!


  4. Spoko, jeszcze nie umarłem.
    Umarł za to mój wolny czas z powodu pojawienia się w rodzinie córki Emilki😉
    Dzidzia ma dopiero miesiąc i daje nieźle w kość.
    Siłą rzeczy palnik i kopcenie w domu zostały usunięte do odwołania.
    Kupiłem kolejnego woka ze spłaszczonym dnem, ale gotowanie na nim to już nie to samo co na Sonaremie.
    W nowej pracy często spotykam chińczyków co mam nadzieję zaowocuje lepszą znajomością tego języka.
    pozdr.


  5. No to witaj wśród tatusiów, mój synek ma już 7 lat ale tak niedawno był taki malutki… pozdrawiam i cierpliwości🙂


  6. Na początek gratuluję bloga (szkoda tylko, że tak rzadko go teraz aktualizujesz – pewnie masz dużo na głowie). Chciałbym się z wami czymś podzielić, może to już wiecie ale ja ostatnio odkryłem coś co całkowicie zmieniło smak moich potraw. Chodzi o magiczny wspomagacz zwany glutaminianem sodu. Zakupiłem to chemiczne cudeńko i muszę wam powiedzieć, że smak jedzonka zmienił się na o wiele lepszy. Ową chemię polecił mi…kucharz jednej z wietnamskich restauracji. Co więcej okazuje się, że nasi wschodni przyjaciele sypią to do potraw solidnymi łyżkami i tak naprawdę mają głęboko w poważaniu to, że jest to chemia i szkodzi podobno zdrowiu:) Co o tym sądzicie, może i wy również używacie MSG a.k.a E-621?!:)


  7. Będę tu zaglądał i propagował wietnamską kuchnię :)))
    Uwielbiam te smakołyki.


  8. Witam, zupełnie przez przypadek trafiłam na tego bloga. Ogólnie ich nie czytuję, ale muszę przyznać, że ten jest wyjątkowo interesujący. Bardzo lubię kuchnię azjatycką. Jednak od bardzo dawna zastanawiam się nad sposobem przygotowania zapewne doskonale Wam znanego kurczaka po wietnamsku, serwowanego w prawie wszystkich barach orientalnych w Polsce. Z tego co się orientuję Internet świeci pustkami jeżeli chodzi o ten przepis. I stąd pytanie/prośba do Ciebie o zamieszczenie takiego przepisu na tej stronce🙂


  9. Witam, blog rewelacyjny i pelen mnostwa informacji. Wielka szkoda ze ostatnio nie masz dla niego czasu. W zwiazku z tym pomyslalem ze zrobie ci mala „konkurencje” i zalozylem bloga o podobnej tematyce mam nadzieje ze zajrzysz czasem i moze nawet znajdziesz cos co by ciebie zainteresowalo😉

    Dzieki wielkie za insiracje i pozdrawiam

    adres mojego bloga : http://wokowanie.wordpress.com/


  10. Cześć,

    Bardzo fajny blog.
    Fajnie, że masz Swoją pasję, każdy powinien iść w jakimś kierunku.

    Pozdrawiam


  11. Hej, wlasnie wypalam swojego woka i podczas szukania jakiegos o nim info trafilam na twojego bloka tylko widze ze od dawna wpisow brak. niewazne, wrzucam w bookmarksy do poczytania, pozdrawiam


  12. Balcer- co się nie odzywasz? nic nie piszesz… co Cię tak pochłonęło? co może być ważniejsze od woka????
    🙂


  13. Witaj !
    Dzięki za bezcenne rady ..cóż,
    kto raz usmaży sobie cokolwiek w woku to
    nie będzie już taki sam : )
    ..najprościej ujmując, wok daje wszystkim
    biedakom radość i tą odrobinę zdrowego luksusu
    .. chrupiące warzywa
    gęste sosy..aromatyczne przyprawy
    …chce się żyć !
    Pozdrawiam
    A.


  14. Świetna strona! Aż nabrałem ochoty na naukę gotowania🙂


  15. Facet, który nie tylko lubi orientalną kuchnie ale i gotuje….a dodatkowo potrafi o tym pisać…….jakbym takiego poznała już na innego bym nie spojrzała :):):):) p.s. popieram pasje do orientalnej kuchni:) pozdrawiam:)))



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: